30 Augusti 2010

Sommaren är över och en dag hemma från jobbet kan innebära mycket.
Tex. så har jag snytit mig typ 100 gånger.
Jag har kollat ensam på true blood (nästsista avsnittet för säsongen). och ja, jag streamar såklart.
jag har ätit en knäckebrödsbit, druckit en halv kopp kaffe samt ett halvt glas vanilj,äpple,kanel-yoghurt.
snusat har jag gjort också. men jag funderar starkt på att sluta med det men jag gissar att det kommer bli betydligt svårare än att sluta röka.
sen har jag med största sannolikhet missat ett gäng mail på jobbet med diverse olika arbetsuppgifter. men jag känner att denna dag behövs om jag ska klara av att vara fräsch resten av veckan.
det positiva är att jag kanske hinner ringa några samtal. om jag orkar.
jag är inte så pratsam nu för tiden.
det har ni väl förstås märkt här på bloggen.
jag antar att det blir så när det rör sig mycket både i och utanför huvudet.
jag och A har förresten varit ihop i 1 år och 5 månader nu.
Jag slås ofta av tanken på hur bra vi har det tillsammans och hur glad jag är att han dök upp i mitt liv.
Nästan alla människor förtjänar en sån som han i sitt liv. nästan alla.

såhär är det.

Jag börjar tro att jag är alldeles unik. alltså såhär: det finns ingen som är som jag. Sen helt plötsligt så träffar man folk som är precis sådär som jag. Det är trist. och förtjusande. Det är alltid ett jävla tjat om att vara unik. vara si och så. Folk är väl bara folk. endel är dumma. endel är snälla. och endel förstår inte bättre. Ingen jäkel är unik. där har ni det. Vi är alla samma skrot och korn. bara från olika tippar. olika dyner. försök inte vara något, du är ändå alltid likadan som jag, som honom, eller henne. dom, den , oss.
det är synd att folk inte förstår det. världen skulle bli så jävla mycket tjusigare. och lyckligare.
tur att jag insett det här nu. i den unga åldern av 24 år. en jäkla tur är det.
och jag är lycklig. jag är bara folk och trivs alldeles utmärkt med det. inte värd mer eller mindre än någon annan. kanske snällare,dummare, roligare, tråkigare, snyggare, fulare än någon annan, men fortfarande samma folk. och jag gillar det.

btw. om ni inte redan förstått det så är världen på väg mot sin undergång. jag läste en artikel i metro där de intervjuat den där långhåriga meteorologen från teve. han pratade om det extrema vädret. klimatförändringar. och vad vi har att vänta oss. och allt jag hitintills har trott verkar stämma. vi är på väg dit. men det finns fortfarande saker och göra. tyvärr tror jag att vi är för upptagna med att vara unika och när vi väl inser allvaret så kommer det vara för sent.

lev medans ni kan gott folk, det är mitt råd.

baaaaarum baaaaarum baaaarum bababababa

Karnevalsyra i Nyköping. Favoriter ställer till med kalas. Att åka, eller inte åka, det är frågan. Jag är jäklig trött och har mycket att göra imorgon. Men det är imorgon det. Beslutsångest skulle man kunna säga. Förresten så var ett ställe, eller åtminstone en del av det riktigt kul. Bara massa gamla hits och dansant musik (inget dunkadunk och sånt skräp). Tidlöst, svettigt och trångt. I loved it.
tills jag fick så ont i fötterna att det enda alternativet som återstod var att hoppa in i en taxi och åka hem och koka nudlar. det var gött.

åh hå ja ja

Igår var jag hos en vän. Hon hade skickat massor av sms med en kille som heter Daniel med C. Bara det tyckte jag var roligt. Sen visade det sig att Daniel med C också var väldigt språkligt begåvad och fiffigt lurig i sitt skrivande. Det tyckte jag (och min vän) var väldigt roligt. Jag älskar människor som uttrycker sig på ett sånt dära roligt, klurigt, fiffigt och ballt sätt. Och jag gillar ordlekar och sånt också.
Ikväll fortsätter vi på samma spår för då ska vi till ett ställe.
Jaha, tänker ni, vad roligt för er att ni ska till ett ställe, någon stans. Men hörreni. Det är ju det som är roligt. Vi ska husera på ett ställe som heter ett ställe. Bara namnet säger ju att det kommer bli grymt! Ett plus i himlen (eller helvetet, beroende på vad man tror på) för att det serveras drinkar och öl där också. Och förhoppningsvis bra musik. Jag börjar förövrigt få in en hel del jobb som rör FB. Alltså kan ni fatta att mitt jobb är att sitta på FB?! Åtminstone till en viss del.

Vi ses ikväll hörrni! Visst?!!

What I am to you - Just nu


Idag @ Ett ställe


blaj, nä de e ju robban. blaha blaha

God morgon!
Jag har börjat denna dagen, med hör och häpna, att kamma håret, spraya, sminka mig, ta på mig kavaj. Och ätit ett smaskigt ägg förstås. Jag slås av panik när jag inser att jag ska kanske få körkort imorgon. Om jag håller huvudet kallt och låter bli att balla ur av nervositet. En apa kan lära sig köra bil så visst borde jag kunna klara av det också? Sitter här på jobbet nu. Regnet öser inte ned lika intensivt som inatt. Det är liksom lite mer striligt. Jag lyssnar på faktas lugna spellista som jag gjorde igår. En riktigt skön och deprimerande lista.. Ni får den av mig nu hörrni. Det vill ni va?? Ok. Here you go.

Enjoy.
KLICKA NEDAN!
fakta 

Det här är MITT liv.

Jag kommer nog aldrig komma undan. Jag kommer nog aldrig få ha MINA vänner ifred. Mitt LIV ifred. Jag kommer nog aldrig gå helt säker. Jag kommer aldrig slippa fly. Jag kommer aldrig slippa förklara för folk som inte förstår. Aldrig aldrig aldrig! Snälla snälla snälla, kan inte ni, mina vänner bara se vilken sjuk jävla människa ni har att göra med. Jag är trött på att hålla tyst. Skämmas. Bara för att jag hade oturen att spendera fem år med en psykopat som manipulerar alla i sin omgivning (INGEN är ett undantag). Det är knappast en slump att denna människa plötsligt hamnar i min umgängeskrets och lovordas och när jag byter, vips, så byter denna, åt samma håll och lovordas igen. Och jag springer åt andra hållet. Med den där ständigt hack i häl.
Människor är blinda, oförmögna att se igenom. Men det har jag gjort. Allt för mycket. Och det ska ni fan veta, det är ingen vacker syn.

Jag har tamejfan gömt mig, hållt tyst länge nog nu. Jag tänker kämpa för att behålla mitt liv som mitt eget.


älskar listor

Du heter: Petronella

Smeknamn: pet, pettis, pettan, petro

Låt som när du är ledsen sörjer till? alright - pilot speed

Beroende av: snus

Vad tror folk om dig? för mycket eller för lite

Stämmer det? nä.

Vad får du oftast komplimanger för? mitt hår kanske

Hur imponerar man på dig? ha självdistans och visa omtanke, engagemang & integritet.

Brukar du skratta för dig själv? ja det händer.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "hej söta. vi är i halmstad! solen skiiiiner. ikväll ska vi dansa gärnet! saknar dina galenskaper! puss". (från miss J och miss L.)

Var bor du? i hägerstensåsen.

Trivs du där? ja men det är lite trångt.

Hur svarar du i mobilen: "hej det är petronella", "hallllllå" eller "hej det är kungen"

Vem ringde du senast?: anders

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: vi ses vid slussen, puss

Antal timmar sömn inatt: sju typ.

Sov du ensam: nä, med anders och daisy

Brukar du komma i tid: ja.

Hur känner du dig nu: glad och trött, lite stressad.

Vanligaste färg på dina kläder: randigt kanske. blått, svart och vitt.

Vad tycker du om fötter: har inga problem med fräscha fötter.

Vad saknar du: lugn och ro, ett stort kök.

Hade du en bra kväll igår: jorå, såg en bra film
Favoritdryck på morgonen: vatten och juice. lite mjölk också.

När brukar du oftast gå och lägga dig: 22-23

Är du blyg?: inte speciellt.

Sysslar du med någon idrott: häst, vet inte om det räknas som idrott dock

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: nej

Har du spytt offentligt: säkert. men inte som jag minns

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: shoppa kläder.

Är du nöjd med ditt liv: ja

Är du bortskämd: nej
Vad gör du i morgon: jobbar och kanske ger mig in i budgivning

Vad är det värsta du vet?: spindlar, folk utan självkännedom och empati, negativa människor

Har du bra vänner och äkta vänskap?: ja, och för det är jag väldigt väldigt glad.

Vad är det finaste du fått?: anders.

En speciell dag du minns: 23 januari 2009. 

Du samlar på: damm.

Vem ringer du när du är arg/ledsen: mirre, reb eller mamma

När grät du senast: i lördags utanför ikea

Vad skulle du göra om du vann en miljon: investera i ett hem, fixa mammas hus.

Vill du gifta dig: ja, någon gång

Vill du ha barn: ja

Är du musikalisk?: räknas det att man kan många låtar?

Vad dricker du helst när du är törstig: kranvatten - iskallt.

Bor dina föräldrar tillsammans: ja, de som räknas

Har du någon gång gråtit dig till sömns: många gånger

Biter du på naglarna: nej


Stockholm i ett nötskal

Åter på jobbet igen.
Jag har just nu en liten rast. Eftersom jag suttit och ätit lunch vid min dator så tyckte jag att jag hade råd med en liten rast. Jag sitter ju fortfarande vid datorn visserligen men inte så mycket jobb just i skrivande stund.

Jag sitter och funderar över helgens händelser och ickehändelser.
Det var nämligen så att jag och Mirre var så lyckligt lottade att vi fick hooka upp med Linn mfl. (nämner inga namn så slipper vi rabalder sen).
Vi var glada i hågen och även om vi tyckte att en stor del av sällskapet verkade vara riktiga torrbollar ( vi hade rätt i det, visade det sig) med för mycket pengar så var vi glada ändå. Ända tills vi kom till soap. Eller ja, utanför soap.
Då började vi misstänka att vi inte ansågs vara lika mycket värda som de andra torrbollarna med för mycket pengar. Vi blev stående utanför det röda snöret i förvirring en bra stund innan torrboll 1 kom ut igen och tog missnöjt med oss in, förbi den suckande kön.
Stämningen var då inte av det bästa slaget men vi hängde inte läpp utan försökte ha skoj ändå. Trängdes, drack, skrattade åt torra skämt, skakade av oss fulla snubbar som var lite för närgångna. ja ni vet, så som man vanligtvis gör på krogen. Sedan kom vi till punkt nummer 2 på kvällsordningen.
Det var dags att dra vidare. Men tydligen inte för mig och Mirre. Vi hade platta skor, sandaler och långklänning (riktigt snygga dessutom).
Det var tydligen inte passande på det stället dit torrbollarna skulle. Där skulle man ha push-up, urringat, blonderat hår, silikontuttar, kortkort, skyhöga klackar, solariebränna och plutmun.
Att de faktiskt tänkte och dessutom uttryckte sina åsikter (inte direkt till oss såklart) om våra "opassande" kläder var både trist och tråkigt. Men också ganska roligt. Jag sökte förvirrat med blicken - Är detta ett skämt?! Skrattade lite också. Vad fan ska man göra?

Att folk, alla mellan 25 och 35 ens tänker sådana tankar, ännu mindre säger det, är skrattretande.
Då har man ju verkligen tappat bort( eller kanske aldrig fattat) vad som är viktigt i livet.
Sorgligt är vad det är.
Men men, jag och mirre skrattade lite rått, samt lite sorgset (vi skulle ju inte få leka mer med linnsan denna kväll) men sedan körde vi vidare på vår egen melodi. och hade jäkligt kul.
Tills vi fick nog av stureplansäcklet och gick hem och åt smörgåstårta.

Och ja, jag älskar fortfarande Stockholm, det är ingen fel på stan. Det är människorna det är fel på (med ett fåtal underbara undantag).

RSS 2.0